Comenius Projemiz Devam Ediyor…
Sokrates Eğitim Programları çerçevesinde Özel ALEV İlköğretim Okulu olarak 2010-2011 eğitim-öğretim yılında proje ortaklarımız olan Danimarka-Soroe’dan Pedersborg Skole, İngiltere -Telford’dan Coalbrookdale Ironbridge CE Primary School, Italya-La Spezia’dan Istituto Comprensivo ISA 7 ile birlikte başlamış olduğumuz "Our planet, our life. How can we protect both?" isimli Comenius Okul Projesi’nin 3. toplantısı İngiltere’de tüm proje ortaklarının katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
İngiltere – Telford Ironbridge’de bulunan Coalbrookdale Primary School öğrencilerinin hazırladığı “Comenius Proje Ortaklarına Hoşgeldiniz” töreni ile başlayan paylaşımlar, bizim 6 ve 7. sınıflardaki gönüllü öğrencilerimizin yaratıcılıklarını ve İngilizceyi etkin kullanarak hazırlamış oldukları, okulumuzun ve ülkemizin tanıtımının yapıldığı sunumlarla devam etti. İngiliz öğrencilerin, projeye katılan ülkelerin okul temsilcilerine o ülke ve eğitim sistemi hakkında yönelttikleri sorular temsilciler tarafından yanıtlandı.
Projede yer alan tüm öğrencilerin katkısıyla Özel ALEV İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırlayıp çıkardığı “Eco Express” isimli gazetemizin 1. sayısı çok beğenildi.
Projede görev alan öğrenciler okullarını ve çevresini konuklara gezidirip bilgi verdiler.
Orada bulunulan süre içersinde 4. sınıf öğrencileriyle daha iyi bir çevrede yaşayabilmemiz için gerekli olan, Fen ve Teknoloji alanındaki buluşların anlatıldığı; sudan elektrik enerjisi elde edilmesi, buharla tren çalıştırılması gibi aktivitelerin öğrenciler tarafından uygulaması yapılarak öğretilmesinin gerçekleştirildiği “ Enginuity” ziyareti yapıldı.
Proje grubuyla Eon Power İstasyonu’na gidilerek fosil yakıtlarla çalışan elektrik santralinin çalışma yapısı hakkında bilgi edinildi. Seven Nehri’nin enerji elde etmede nasıl kullanıldığı hakkında bilgi alındı. Daha temiz enerji üretimi konusunda fikir alışverişi yapıldı. Enerji santralinin soğutma bölümü ve kontrol bölümü gezildi.
6. sınıf öğrencileriyle birlikte Jackfield Tile Müzesi’ne yapılan ziyaret ve atölye çalışmasında öğrencilerin seçtikleri resimler seramiklere çizildi ve boyandı.
Coalbrookdale Primary School 6. sınıf öğrencileri fen dersinde hidrolik sistemle çalışan araçların nasıl yapıldığını okula davet edilen elektrik mühendisi Nigel Moore ile birlikte atölye çalışmasında anlattılar. Çalışmada hidrolik fren sistemlerinin çalışma prensibi görselleştirildi. Coalbrookdale Primary School öğrencileri proje kapsamında son dönemde yaptıkları aktiviteleri bizlere gösterip anlattılar.
İngiltere’de yapılan Comenius proje toplantısında çalışma programındaki daha sonra yapılması gereken adımlarla ilgili kararlar alındı. Gazetemiz Eco Express’in 2. sayısının hazırlıklarını aralık ayına kadar tamamlama
çalışmalarına hemen başlanmasına karar verildi.
Telford ’da bulunan Captain Webb İlköğretim Okulu’na yapılan ziyarette ise öğrencilerle tanışma programının ardından sınıflara yapılan ziyaret esnasında İngiltere eğitim sisteminin bizim eğitim sistemizdeki benzerlik ve farklılıklar gözlemlendi ve eski Viktorian dönemine ait yaşamdan kesitlerin canlandırıldığı Blists Hill Müzesi ziyaret edilerek ülke kültürü hakkında bilgi edinildi. |